Induction events for PGR students.
The Informatics Graduate School holds PGR Induction events in September and January each year. These events provide you with important information to get you started on your PGR degree programme. As well as presentations from a range of University teams, this is an excellent opportunity to meet, mix and mingle with your new PGR peers. Attendance at the PGR Induction is expected by all new PGR students (including those on CDT programmes).
Upcoming Welcome/Induction Session
The second online PGR Welcome/Induction session took place on Tue 18 January 2022, 10.30AM to 12:30PM (GMT).
We will not be running another formal induction event until October 2022.
Students commencing studies out with Induction months of October & January are encouraged to review the induction information and recording from our previous Induction sessions, and are welcome to attend the next available Induction session.
Students starting between 01 March 2022 and 01 July 2022 are invited to meet with a member of the IGS on a 1-2-1 basis to provide key information on starting studies and student support services.
You can find the programme and presentations for this event below:
The session was delivered online via Blackboard Collaborate.
09.45am Session opens for arrivals
10.00 – 10am (10 mins) - Welcome to the School of Informatics from the Head of School - Jane Hillston (Head of School, PGR Personal Tutor)
10.10 – 10.25am (15 mins) Welcome to Informatics from the Director of the Graduate School - Nigel Topham (Director of IGS)
10.25 – 10.45am (20 mins) Welcome to Informatics from the Deputy Director of the Graduate School - Mary Cryan (Deputy Director of IGS)
10:45 – 11.00am (15 mins) Introduction to the IAD – Louise McKay
11.00 – 11.20am (20 mins) Overview of Supervisor role and responsibilities - Michael O'Boyle (PGR Supervisor)
11.20-11.40am (20 mins) Overview of University Teaching opportunities – Björn Franke (Director of Teaching)
11.40 – 12:00pm (20 mins) Student Internships - Opportunity and Experience – Steven Kleinegesse (Data Science PhD Student)
12:00 – 12:15pm Student Q&A session
Please click on IGS Induction event - September 2020 to watch a recording of this event.
Other activities for PGR students
University of Edinburgh
The University organises exclusive Postgraduate student welcome events, before you start and throughout Welcome Week and beyond. You can find more information below.
A welcome talk from the University of Edinburgh Doctoral College for all new postgraduate researchers took place in September 2021. The Doctoral College is a central structure at Edinburgh, designed to help coordinate and highlight training, support and opportunities for all postgraduate researchers.
Edinburgh University Students' Association
You can find social events organised by the Edinburgh University Students' Association below.
Students commencing studies on one of the School’s UKRI CDT programmes in Biomedical Artificial Intelligence (BMAI), Natural Language Processing (NLP) and Robotics and Autonomous System (RAS), will be contacted directly about cohort-specific CDT welcome/induction events by their CDT Admin Coordinators.